Seniorturen i 2020 er desværre aflyst p.g.a. COVID-19

Seniortur mandag 20. til 23. maj 2019 til Lillebælt.

Vi gik vist alle og tjekkede vejrudsigterne ugen inden vi skulle af sted, i det lønlige håb om lidt varmere vejr til turen.

Traditionen tro mødtes vi mandag ca. 9:45 på Kildebjerg rasteplads på Fyn, hvor vi nød kaffen med de lige så traditionsrige marcipanhorn, inden vi kørte videre til Fredericia golfklub. Her ventede os en dejlig varieret bane, og scores var pæne i betragtning af, at ingen havde spillet banen før.

Efter indkvartering på Trinity, fik vi en dejlig middag. Vi sluttede af i baren, hvor Irish Coffee hittede.

Tirsdag skulle der spilles på Birkemose golfbane. Inden turen var sekretariatet spurgt om, hvorvidt banen var velegnet til en seniorklub. Svaret var, at der var lidt bakker, men ikke noget at snakke om. Men jeg skal love for, at der var noget at snakke om, for banen var stærkt kuperet med smalle og til tider også meget skrå fairways. Og flere stedet med utrolig smalle og stejle stier, så man virkelig skulle holde tungen lige i munden, for ikke at ende med at skride ud over kanten og havne i afgrunden. Og for at det ikke skulle være løgn åbnede himlens sluser sig, så vi blev beriget med en heftig tordenbyge, så man blev rimelig våd inden man nåede at få regntøjet krænget på. De fleste var dog seje og gennemførte, men der var enkelte, der valgte at stoppe, og således ikke spillede de sidste 4 huller.
Vi samledes alle i klubhuset og fik en tår at drikke, og foruden de medbragte præmier, havde klubben doneret en æske med 4 specialøl og 2 flotte blomsterbuketter. Et lille plaster på såret!!!
Igen fik vi lækker aftensmad og sluttede med en tur i baren, hvor dagens spil livligt blev diskuteret.

Onsdag var til oplevelser uden for golfbanen. Vi skulle se Koldinghus og høre om slottets omtumlede tilværelse. Bente var vores dygtige guide, som førte os gennem Koldinghus, mens hun meget levende fortalte om slottet fra 1200 tallet op gennem tiderne med både brande, om- og tilbygninger. Vi så bl.a. Caroline Mathildes enorme beautybox med mange sølvæsker og pudderkvaste, flotte malerier m.v.
En særudstilling om Prinsesse Benedikte fik vi også set.
Koldinghus skulle forsvare rigets grænser, men med byggeriet fulgte også kongelige handelsprivilegier, som har været med til at udvikle byen til en driftig handels- og håndværkerby.

Frokosten var Sønderjysk Pølsebord, som blev nydt på Den Gamle Grænsekro, hvis stil på en gang er både klassisk moderne og traditionsrig. Man kan fornemme historiens vingesus, når man går en tur rundt i de hyggelige gange og charmerende lokaler.
I 1864 blev Danmark besat af Tyskland, hvilket betød at grænsen mellem de to lande blev ændret. Den daværende kromand havde ikke lyst til at kroen skulle ligge i Tyskland. Så han inviterede tyskerne på en god omgang mad og meget at drikke, og de besluttede så, at kroen fortsat skulle ligge på dansk jord.
Den Gamle Grænsekro har en lang og spændende historie, der tager sin begyndelse omkring år 1600. Siden da har det kongelige privilegerede gæstgiveri dannet ramme om historiske begivenheder, royale besøg og festlige lejligheder gennem flere generationer. Det var også her, hvor Kong Christian 10., den 10 juli 1920, besteg sin hvide hest for at ride ind i Sønderjylland.

Efter frokosten besøgte vi Genforenings- og Grænsemuseet, der ligger lige over for Grænsekroen, hvor
Svend-Aage var vores guide. Han viste os et digitalt billedshow af mange af museets effekter, samtidig med at han fortalte om det vi så. Museet er ikke så stort, men det rummer ret så mange klenodier fra de 56 år, hvor Danmark syd for Kongeåen hørte til Tyskland. Det har været meget svære år for de danske at leve under tysk herredømme. Danskerne blev behandlet dårligt i mange sammenhænge, og alt der var dansk var forbudt, men danskerne fandt på utallige finurlige måder at omgå dette forbud på.
Museet er også meget specielt, da det er opført og drives på helt privat og frivillig basis. Billetdamen fortalte, at alle de frivillige senere på dagen skulle mødes på kroen for at aftale sommerens mødeplan, og at kromanden var vært for en gang biksemad. Så kro og museum er stadig tæt forbundne.
Herefter var nogen i Christiansfeld og fik kaffe og honningkage mens andre var i Fredericia og gik tur på voldene. Dagen sluttede med 3-retters festmiddag og en tur i baren, inden vi trætte krøb i dynerne.

Torsdag skinnede solen, og vi kørte til Lillebælt golfbane, som ligger smukt med udsigt til Lillebælt fra mange huller. Banen var fin, men deres bunkers var dybe og stejle, så der mistede mange nogle point. Vi slutte med lækker mørbrad med bacon, flødekartofler og salat inden vi tog turen hjem til Nykøbing.

En dejlig oplevelsesrig tur med 23 glade og positive mennesker.

Billeder fra turen kan ses under Galleri/Seniortur Lillebælt 2019

Karsten Skov har skrevet 2 gode bøger: Knacker og Enkeland. De handler om, hvordan det var at være dansk og indkaldt til tysk militærtjeneste, og hvordan familierne måtte klare sig uden mand og far.

Lisette[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]